Ειδήσεις

Τα παρακάτω κείμενα αποτελούν μια μικρή συλλογή ειδήσεων σχετικών με το μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή.
Μια είδηση σχετική με το σπίτι του στην Αλεξάνδρεια, ένα «δημοψήφισμα» των αρθρογράφων της εφημερίδας τα «ΝΕΑ», οι εκδηλώσεις «Καβάφεια» στο Κάιρο της Αιγύπτου και άλλα...


«Έλληνες στην Αλεξάνδρεια για τον Καβάφη»
Σπύρος Γιανναράς
«Μια πρώτη προσέγγιση μεταξύ ποιητών, συγγραφέων και καλλιτεχνών της Μεσογείου και της Ευρώπης αποτέλεσε η αναβίωση των Καβαφείων 9-13 Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια, ύστερα από πρωτοβουλία του συγγραφέα κ. Απόστολου Αποστολόπουλου...»
Κάντε κλικ εδώ για το πλήρες κείμενο
Πλούσια «Ποίηση» με επίκεντρο τον Καβάφη
Ο.Σ.
«Στον αριθμό 24 έφτασαν τα τεύχη του εξαμηνιαίου περιοδικού «Ποίηση». Πλούσια και διαφορετικά τα θέματα και σ' αυτό το τεύχος, με επίκεντρο την ποίηση του Κ.Π.Καβάφη...»
Κάντε κλικ εδώ για το πλήρες κείμενο
«Καβάφης στη πόλη των Αγγέλων»
Αγνώστου
« Ο αμερικανικός οργανισμός ONE Institute and Archives, σκοπός του οποίου είναι η αρχειοθέτηση και παρουσίαση της γκέι πολιτιστικής κληρονομιάς, ετοίμασε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον ομοερωτικό ποιητή των αρχών του εικοστού αιώνα, Κωνσταντίνο Καβάφη.»
Κάντε κλικ εδώ για το πλήρες κείμενο
«Πλάκα: Στο φως το αρχείο του Καβάφη»
Γιώργος Αποστολίδης
« Το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο εγκαινιάζει στις 10 του μηνός (σ.σ. Ιανουαρίου 2004) μια σημαντική έκθεση με θέμα «Καβάφης: ο άνθρωπος και η εποχή του», η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου...»
Κάντε κλικ εδώ για το πλήρες κείμενο
«Έκθεση Καβάφη»
Αγνώστου
«Η Πολιτιστική Ολυμπιάδα διοργανώνει ένα μοναδικό, σύνθετο αφιέρωμα στον μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη και την εικαστική έκφραση της εποχής του, με αφορμή τα εκατόν σαράντα χρόνια από τη γέννηση και τα εβδομήντα από το θάνατό του. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει έκθεση στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τίτλο "Καβάφης: Ο Κόσμος του και οι Εικαστικές Μορφές της Εποχής του", η οποία διαρκεί από τις 10 Νοεμβρίου 2003 έως τις 3 Φεβρουαρίου 2004...»
Κάντε κλικ εδώ για το πλήρες κείμενο
«Καβάφεια, Συμπόσιο Στρατή Τσίρκα» - Διαμαντένια Ριμπά
«Με τη βράβευση Ελλήνων και Αιγυπτίων λογοτεχνών και μεταφραστών ολοκληρώνονται σήμερα στο Κάιρο οι εργασίες του τριήμερου λογοτεχνικού συμποσίου, αφιερωμένο στον Αιγυπτιώτη Στρατή Τσίρκα με θέμα «Ένας Έλληνας λογοτέχνης και η αιγυπτιακή πραγματικότητα». Το συμπόσιο είναι το 8ο στη σειρά των εκδηλώσεων «Καβάφεια», που ξεκίνησε ο αείμνηστος Κωστής Μοσκώφ και διοργανώνεται από την εταιρεία Φίλων Στρατή Τσίρκα και την ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο...»
Κάντε κλικ εδώ για το πλήρες κείμενο
«Διαχρονικός και πολυπολιτισμικός» - Σταυρούλα Παπασπύρου
« Μοιάζει με σταγόνα στον ωκεανό: στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, ανάμεσα σε δεκάδες άλλες εκδηλώσεις, παραχωρούνται από την περασμένη Πέμπτη ως τα τέλη της άνοιξης λίγα εκθεσιακά τετραγωνικά μέτρα, για να παρουσιαστεί συνοπτικά η ζωή και το έργο του Κ.Π. Καβάφη. Μοιάζει, αλλά δεν είναι. Γιατί, το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν -όπου πριν από 30 χρόνια, Καβάφη επέλεξε να διδάξει, κι όχι Αχμάτοβα ή Πούσκιν, ο Γιόζεφ Μπρόντσκι- είναι από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα των Η.Π.Α... »
Κάντε κλικ εδώ για το πλήρες κείμενο
«Στον αέρα το σπίτι του Καβάφη» - Βασίλης Αγγελικόπουλος
« Καθόλου δεν είναι βέβαιο, όπως νομιζόταν, ότι το σπίτι του Κ.Π. Καβάφη στην Αλεξάνδρεια διασώθηκε, αγοράστηκε και θα στεγάζει πάντα το Μουσείο Καβάφη, που δημιούργησε το 1992 ο μακαρίτης Κωστής Μοσκώφ, Μορφωτικός Ακόλουθος της πρεσβείας μας στην Αίγυπτο... »
Κάντε κλικ εδώ για το πλήρες κείμενο
«Κυρίαρχο το έργο του Καβάφη» - Αγνώστου
«Σαράντα συνεργάτες των «ΝΕΩΝ» έγραψαν την άποψή τους, απαντώντας στο ερώτημα: «Ποιο είναι, κατά τη γνώμη σας, το σημαντικότερο ελληνικό βιβλίο του 20ού αιώνα;». Οι επιλογές των συνεργατών μας απλώθηκαν σε όλους τους τομείς των Γραμμάτων, των Τεχνών και της Επιστήμης...»
Κάντε κλικ εδώ για το πλήρες κείμενο

Back to [ Main Page ]